top of page

THE WATSON WAY

Vår fantastiska resa

Vi båda är vana att arbeta väldigt hårt. Under vår tävlingskarriär på elitnivå tränade vi dans, styrke-träning, dansteknik timme ut och timme in för att uppnå den absolut högsta nivån på dans. Det finns inga genvägar för framgång. Om du vill bli bäst i världen måste du träna hårdast, vara starkast och aldrig någonsin ge upp. Talang tar dig bara en bit på vägen men sedan kommer det att ta stopp om du inte är villig att kämpa till hundra procent för att komma dit du vill. 

 

För oss har det alltid varit viktigt att ha roligt på vägen. Vi har tränat hårdast men också skrattat mest. Vi tror att om man har kul när man arbetar så utvecklas man snabbare och är kreativ på ett helt annat plan. Vi älskar att träna, svettas, kämpa och att ge oss själva nya utmaningar. 

När vi turnerade runt världen med showen Burn the Floor fick vi jobba ännu hårdare. Vi repade nästan varje dag och förberedde oss extremt noggrant inför varje show både fysiskt och mentalt. Varje vecka hade vi åtta shower. Hur kul man än tycker att det är så kräver det otroligt mycket disciplin, styrka och fokus.

Vissa morgnar vaknar man upp och kommer inte ihåg vilket land eller i vilken stad man befinner sig i men man kommer definitivt ihåg sin koreografi i showen. Ibland är man skadad och ibland är man sjuk men ”The Show Must Go On”. Som proffsdansare har du inga sjukdagar. Det finns inga ersättare. Du måste dansa vidare vad som än händer. Det är det roligaste men kanske även det tuffaste jobbet som finns. 

 

Efter showkarriären började vi arbeta med TV-programmet Let´s Dance på TV4 i Sverige. Det är ett fantastiskt arbete  som vi båda älskar att arbeta med i direktsändning. Det finns alltid ett litet pirr i magen oavsett hur många gånger du har gjort det tidigare. Du har en plan men du vet inte exakt vad som kommer att hända eller vad din partner kommer att göra eller reagera i direktsändning. Det gäller att vara totalt fokuserad, samlad och närvarande för att kunna prestera sitt allra bästa. Att kunna toppa formkurvan och leverera dans och underhållning framför hela svenska folket på bästa sändningstid. Det kan vara läskigt ibland, tufft vissa dagar men det är det roligaste arbetet som finns i hela världen.  Lyckliga vi som får ha vår passion som arbete - varje dag - och vi älskar det! 

bottom of page